Meistä

Connected Finland perustettiin lokakuussa 2015, kun perustajaosakkaat Markku, Marko ja Tom tutustuivat Sigfoxiin ja näkivät sen teknologian ja ekosysteemin tarjoamat mahdollisuudet. Teletoimiala oli kaikille perustajille jo entuudestaan tuttua, mutta Sigfox oli jotain täysin uutta ja kiehtovaa. Vuonna 2018 Connected Finland ylläpitää Sigfox-verkkoa Suomessa ja tarjoaa kokonaisvaltaisia IoT-ratkaisuja monille erilaisille toimialoille.

Connected Finland operoi maanlaajuisia Sigfox-verkkoja Suomessa ja Virossa. Lisäksi se suunnittelee ja valmistaa Sigfox-päätelaitteita, toteuttaa asiakasprojekteja ja tuottaa palveluja IoT-palvelualustallaan FoxerIoT:llä kaikkialle ekosysteemiin.

Toimiala ja historia

Connected Finland Oy on suomalainen vuonna 2015 perustettu täyden palvelun esineiden internet -yhtiö, joka on erikoistunut LPWA (Low Power Wide Area) Internet of Things -ratkaisuihin. Connected Finland ylläpitää Sigfox -verkkoa Suomessa sekä valmistaa IoT-laitteita ja -palveluita. Yhtiön täysin itse omistama tytäryhtiö, Connected Baltics OÜ, toimii vastaavasti Virossa. Connected Finland Oy:n Sigfox pohjainen IoT-verkko avattiin Suomessa kaupalliseen käyttöön syyskuussa 2016 ja Connected Baltcs OÜ:n verkko toukokuussa 2017.[

Tällä hetkellä (12/2018) yhtiön Sigfox -tietoliikenneverkko kattaa yli 85% Suomen väestöstä ja yli 70% Viron väestöstä. Tietoliikenneverkkoja molemmissa maissa parannetaan jatkuvasti, jotta sen käyttäjille voitaisiin mahdollistaa edullinen ja tehokas IoT-yhteys.

Connected Finland Oy perustajajäsenet, Marko Vanninen, Markku Patronen ja Tom Lindblad, omaavat pitkän ja laajan kokemuksen IT- ja ITC -alan johtavimmista yhtiöistä niin kotimaassaan Suomessa kuin kansainvälisestikin. Tämän lisäksi Connected Baltics OÜ:n perustajajäseneksi kutsuttiin Kushtrim Xhakli. Yritys on saanut toimintaansa rahoitusta mm. Avanto Venturesilta, Tekesiltä ja LähiTapiolalta. 

Organisaatio ja ekosysteemi

Sigfox-verkon ylläpitämisen sekä kehittämisen lisäksi Connected Finland ja Connected Baltics OÜ kehittävät tuotteitaan ja palveluitaan Sigfox-ekosysteemin kansainvälisille markkinoille. Tällä hetkellä Sigfox -verkko kattaa jo miljardi ihmistä ja toimii 60:ssa eri maassa. Ekosysteemillä tarkoitetaan tietokoneliiketoimintaa, jossa toisistaan riippumattomat laite- ja ohjelmistotoimittajat myyvät tuotteitaan samoille asiakkaille.

Tähän ekosysteemiin Connected Finland Oy:n täysin omistama Connected Inventions Oy on kehittänyt sensoreita mm. lämpötilojen, kosteuden ja hiilidioksiidin (CO2) mittaamiseen. Yhtiön SaaS-pohjainen (Software as a Service) FoxerIoT-palvelualusta Sigfox -sensoreille valmistui helmikuussa 2018 ja se on maailman ensimmäisen ainoastaan Sigfox-laitteille soveltuva analytiikkapohjaisen palvelualusta. Yritys on toimittanut tuotteita ja palveluitaan maailmanlaajuisesti.[

Sigfox -teknologialla voi välittää vain yksinkertaista ja pientä dataa, kuten esimerkiksi vesimittarin lukeman tai gps-koordinaatit. Esimerkiksi rahtikonttiin liitetty lähetinyksikkö voi välittää sijaintitietoa matkalla Suomesta Portugaliin. Sigfox liikennöi ISM-nimisellä taajuusalueella, joka on maailmanlaajuinen radiokaista teolliseen, tieteelliseen ja lääketieteelliseen käyttöön. Se ei vaadi lisenssejä, mutta laitekohtainen liikennemäärä on pidettävä vähissä. Euroopassa taajuusalue on 868 megahertsiä. [

Connected Finland on pyrkinyt konkretisoimaan IoT-teknologiaa esimerkiksi tarjoamalla laitteitaan Espoon kaupungin uimarantojen käyttöön.