Meistä

Meistä

Connected Finland perustettiin lokakuussa 2015, kun perustajat Markku, Marko ja Tom tutustuivat Sigfoxiin ja näkivät niin itse teknologian kuin sen ympärille rakentuneen ekosysteeminkin tarjoamat mahdollisuudet. Teletoimiala oli perustajille entuudestaan tuttua, mutta Sigfox -teknologia puolestaan täysin uutta ja kiehtovaa. Vuonna 2021 Connected Finland ylläpitää Sigfox-verkkoa Suomessa ja tarjoaa kokonaisvaltaisia IoT-ratkaisuja monille erilaisille toimialoille.

Connected Finland operoi maanlaajuisia Sigfox-verkkoja Suomessa ja Virossa. Lisäksi yritys suunnittelee ja valmistaa IoT-ratkaisuja ja laitteita, toteuttaa asiakasprojekteja ja tuottaa palveluita FoxerIoT -palvelualustallaan kaikkialle ekosysteemiin.

Kuvassa vasemmalta oikealle ovat Markku Patronen, Marko Vanninen ja Tom Lindblad.

 

Toimiala ja historia

Connected Finland Oy on suomalainen vuonna 2015 perustettu esineiden internet -yhtiö, joka on erikoistunut 0G ja LPWA (Low Power Wide Area) Internet of Things -ratkaisuihin. Connected Finland ylläpitää Sigfox -verkkoa Suomessa sekä valmistaa IoT-laitteita ja -palveluita. Yhtiön täysin omistama tytäryhtiö, Connected Baltics OÜ, toimii vastaavasti Virossa. Connected Finland Oy:n Sigfox pohjainen IoT-verkko avattiin Suomessa kaupalliseen käyttöön syyskuussa 2016 ja Connected Baltcs OÜ:n verkko toukokuussa 2017. Yritykset ovat toimittaaneet tuotteitaan ja palveluitaan maailmanlaajuisesti.

Tällä hetkellä yhtiön Sigfox -tietoliikenneverkko kattaa lähes 90 % Suomen väestöstä ja yli 70% Viron väestöstä. Tietoliikenneverkkoja molemmissa maissa parannetaan jatkuvasti, jotta käyttäjille voitaisiin taata edullinen ja tehokas IoT-yhteys. Connected Finland on saanut toimintaansa rahoitusta muun muassa Business Finlandilta, Fennialta, Elolta ja LähiTapiolalta.

Connected Finland Oy perustat, Marko Vanninen, Markku Patronen ja Tom Lindblad, omaavat pitkän ja laajan kokemuksen IT- ja ITC -alan johtavimmista yhtiöistä niin kotimaassaan Suomessa kuin kansainvälisestikin. Connected Baltics OÜ:n perustajajäseneksi kutsuttiin Kushtrim Xhakli.

Organisaatio ja ekosysteemi

Sigfox-verkon ylläpitämisen sekä kehittämisen lisäksi Connected Finland ja Connected Baltics OÜ kehittävät tuotteitaan ja palveluitaan Sigfox -ekosysteemin kansainvälisille markkinoille. Tällä hetkellä globaali Sigfox -verkko kattaa jo miljardi ihmistä ja toimii yli 70:ssa eri maassa. Sigfox -ekosysteemi on maailman laajimmin levinnyt yhtenäinen IoT-tiedonsiirtoteknologia, jonka energia- ja kustannustehokkuus tekevät siitä ylivoimaisen IoT-esineiden tiedonsiirtoon ja datan keräämiseen.

Tähän ekosysteemiin Connected Finland Oy:n omistama Connected Inventions Oy on kehittänyt sensoreita muun muassa lämpötilojen, kosteuden ja hiilidioksidin mittaamiseen. Yhtiön SaaS-pohjainen (Software as a Service) FoxerIoT-palvelualusta Sigfox -sensoreille valmistui helmikuussa 2018 ja se on maailman ensimmäisen ainoastaan Sigfox-laitteille soveltuva analytiikkapohjaisen palvelualusta.

Sigfox -teknologialla voi välittää äärimmäisen kustannustehokkaasti yksinkertaista ja pientä dataa, kuten esimerkiksi vesimittarin lukeman tai gps-koordinaatit. Esimerkiksi rahtikonttiin liitetty lähetinyksikkö voi välittää sijaintitietoa vaikkapa matkalla Suomesta Portugaliin, verkkoyhteyden toimiessa saumattomasti kaikkialla maailmassa.