Kaitalampi

Kaitalammen veden lämpötila

Connected Finland Oy on toteuttanut Kaitalammelle  kokeiluluonteisen, jatkuvan veden lämpötilan mittauksen yhteistyössä Kaitalampi Open Water -yhteisön kanssa. Mittaus ja tietojen lähetys tapahtuu langattomalla Sigfox-teknologialla, vuorokauden ympäri. Tiedot sisältävät veden lämpötilan 25cm syvyydestä ja pintavedestä, sekä lisäksi ilman lämpötilan. Mittaukseen käytetään Connected Finlandin suunnittelemaa ja valmistamaa TempGuard laitetta, sekä kansainvälistä Sigfox-tiedonsiirtoteknologiaa. Toivomme, että mittauksesta ja tiedoista on iloa avovesiuimareille ja ulkoilijoille!

 
 

 

Klikkaa tästä saadaksesi graafiset tiedot viimeisen kuukauden ajalta FoxerIoT:n kautta.

Kaitalampi on noin 1200m pitkä ja keskimäärin 100m leveä erämaalampi Pohjois-Espoossa. Kaitalammen vesi on erittäin puhdasta, koska alueella ei ole sitä kuormittavia päästöjä, myöskään sinilevää ei ole havaittu lammen vedessä. Uintipaikan ylläpitäjä on Helsingin kaupungin Liikuntatoimi. Kaitalampi Open Water puolestaan on suurin Suomessa toimiva avovesiuimareiden yhteisö, johon kuuluu jo lähes 2000 avovesiuinnista innostunutta harrastajaa. Lisätietoa ryhmästä löytyy yhteisön sivuilta: https://kaitalampi-open-water.webnode.fi

 

Connected Finland Oy on suomalainen esineiden internet -yhtiö, jonka käyttämä Sigfox-teknologia on langatonta, vain vähän virtaa kuluttavaa ja pitkäkantoista mahdollistaen suurienkin laitemäärien liittämisen verkkoon helposti ja edullisesti. Connected Finland rakentaa, operoi ja kehittää Sigfox -verkkoa Suomessa ja Virossa. Yhtiön verkko kattaa jo lähes 90% Suomen väestöstä.Tällä hetkellä Sigfox -verkkoja löytyy jo 75 maasta ja teknologiaa käyttävät laitteet toimivat saumattomasti kaikissa Sigfox-verkoissa ympäri maailman.