Yrityksille

Maksimoi IoT:n mahdollisuudet Sigfoxin avulla

Sigfox-teknologia on puhtaasti esineiden internetin tarpeisiin kehitetty, erittäin yksinkertainen ja energiatehokas viestintäratkaisu. Tarjoamme IoT-laitteet, liittymät ja jopa palvelukerroksen aiempia ratkaisuja edullisimmilla kokonaiskustannuksilla. Mahdollistamme täysin uusien käyttökohteiden toteutuksen, mutta pystymme herättämään henkiin sellaisetkin hankkeet, jotka on jo kertaalleen haudattu liian korkeiden kustannusten takia.

Sigfox ei ole suunniteltu vain yksittäisten liiketoimintavertikaalien ehdoilla, vaan sitä käytetään menestyksekkäästi monissa eri liiketoiminnoissa. Suuret kansainväliset toimijat ovat myös löytäneet teknologiamme, meihin luottavat muun muassa jo Securitas/Verisure, Bosch, Airbus ja Total.

Kustannussäästöt

Avullamme organisaatiosi voi saada suoria kustannussäästöjä esim. virtaviivaistamalla liiketoimintaprosesseja ja poistamalla turhia työvaiheita – esimerkkinä erilaisten mittareiden manuaalinen lukeminen ja sen korvaaminen internetiin kytketyillä mittareilla. Se voi tarkoittaa myös esimerkiksi hävikin vähentämistä toimitusten on-line seurannalla. Tai aiempaa tarkempaa lämmönsäätöä paremman monitoroinnin ansiosta ja säästöjä energialaskuissa.

Omaisuuden hallinta (Asset Management)

Yrityksillä on usein suuri määrä omaisuutta ilman tarkkaa seurantaa. Tyypillisesti tämä on seurausta seurannan järjestämiseen liittyvistä kustannuksista ja esim. aiheutuva hävikki tai prosessitehottomuus hyväksytään ”pienempänä pahana”. Aktiiviseurannan järjestäminen Sigfox-teknologian avulla on murto-osa perinteisten järjestelmien kustannuksista ja yrityksen Asset Managementin liiketoimintalaskelmat kannattaakin päivittää tähän päivään. Suoranaisen hävikin pienentämisen ohella ajantasaisella seurannalla saavutetaan usein merkittäviä prosessisäästöjä tai muita välillisiä vaikutuksia.

Ajantasaista tietoa päätöksenteon tueksi

Liian usein liiketoimintoja ja prosesseja ohjataan tiedon sijaan tottumuksilla tai vähintään liian karkean ja epätarkan tiedon perusteella. Palvelujemme avulla asiakkaamme saa aiempaa helpommin ja murto-osalla kustannuksista tarkkaa tietoa prosessiensa tueksi. Esimerkiksi lämpötila- ja kosteustietoja kiinteistöistä energian käytön optimoimiseksi, betonin sisälämpötila kovettumisprosessin seurantaan ja jatkorakentamisen aloitusajankohdan optimoimiseksi, maaperän olosuhdetietoja viljelypäätösten ajoitukseen tai pinnantasotieto öljysäiliöstä täyttöhetken valitsemiseksi.

Myynnin kasvattaminen

Sanotaan, että data on uusi öljy. Se on varmasti totta, mutta datan keräämisen tulee tuottaa enemmän kuin itse kerääminen maksaa. Avullamme se on mahdollista.
Kustannussäästöjen lisäksi IoT voi auttaa yritystäsi kasvattamaan myyntiä parantamalla asiakaskokemusta ja saamalla asiakkaat ostamaan sinulta lisää tai sitoutumaan palveluihisi paremmin. Esimerkkinä voi toimia kotiin toimitettavan ruoan kylmäkuljetusketjun aukottomuuden valvonta, pesukoneen vuotovahti, hiilidioksidin mittarointi ja ilmastoinnin säätäminen neuvotteluhuoneessa, kanta-asiakkaille tarjottava maailman yksinkertaisin tilaustapa nappia painamalla tai vaikkapa rakennusrakenteiden pitkäaikainen laatutakuu aukottomalla mittausdatalla